به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایرنا، طاهره سیدنا روز یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: نخستین شرط مهم آن این است که دانشجو در چهار ترم اول فعالیت خوبی داشته باشد و معدل کل بالای ۱۷ بوده و ۶۰ واحد درسی نیز گذرانده داشته باشد.
وی افزود: از سال ۷۶ تاکنون ۳۳۱ فارغ التحصیل در دو رشته همزمان داشته ایم و در حال حاضر نیز ۲۲۶ دانشجوی فعال دو رشته ای داریم.
وی با با تاکید بر اینکه دانشگاه امیرکبیر بالاترین رتبه قبولی در گروه فنی مهندسی در مقطع کارشناسی ارشد را دارد، گفت: ما باید برای جذب رتبه های برتر برنامه هایی را داشته باشیم به همین دلیل برای رتبه های زیر ۱۰۰ سراسری در کنکور کارشناسی مبلغ ۵ میلیون ریال بورس ماهیانه در نظر گرفته ایم.
مدیرکل استعدادهای درخشان دانشگاه امیر کبیر ادامه داد: برای رتبه های ۱۰۰ تا ۲۰۰ کارشناسی مبلغ ۳ میلیون ریال بورس ماهیانه و برای رتبه های یک تا سه المپیاد دانشجویی که می خواهند وارد مقطع ارشد در دانشگاه امیرکبیر شوند هم ماهانه ۵ میلیون ریال بورس در نظر گرفته شده است.
وی در مورد المپیاد دانش آموزی نیز خاطرنشان کرد: این افراد در صورت پذیرش در دانشگاه امیرکبیر ماهیانه ۳۰۰ هزار تومان از دانشگاه بورس دریافت می کنند و ما این امکان را برای دانشجویان نخبه قرار داده ایم که بتوانند ۲۰ واحد اضافی بدون پرداخت هزینه از رشته های دیگر را بگذرانند.
**ارائه ۵ میلیون تومان وام بلاعوض برای پژوهش های دانشجویی
مدیر کل انجمن های علمی و المپیادهای دانشجویی دانشگاه امیرکبیر نیز در ادامه این نشست اظهار داشت: دانشگاه امیرکبیر تنها دانشگاهی در کشور است که دارای اداره انجمن های علمی دانشجویی است.
مالک نادری گفت: دلیل وجود این اداره هم این است که دانشگاه علاوه بر مسائل آموزشی به شدت به شکل گیری شخصیت اجتماعی دانشجویان اهمیت می دهد.
وی با بیان اینکه انجمن علمی دانشجویی با کمترین امکانات مالی بیشترین کارایی را در دانشجویان ایجاد می کند، افزود: این انجمن ها دارای چند بخش عمده هستند که یکی از آنها بخش فوق برنامه دیگری مرکز ایده پردازی و نوآوری و مرکز المپیاد است.
مدیر کل انجمن های علمی و المپیادهای دانشجویی دانشگاه امیرکبیر ادامه داد: خوشبختانه طی سالیان اخیر روند کند فعالیت ها به شدت افزایش یافته و از سال تحصیلی ۸۹ ـ ۹۰ تاکنون ۲۳۱ فوق برنامه توسط انجمن های علمی انجام شده است.
وی یادآور شد: ۴۴۳ برنامه توسط انجمن برگزار شده که از جمله آنها می توان به دوره های آموزشی و کارگاه های تخصصی کلی، ۷۸۰ برنامه آموزشی و مسابقات علمی دانشجویی اشاره کرد.
نادری با تاکید بر اینکه دانشگاه امیرکبیر یکی از مطرح ترین دانشگاه ها در کشور در حوزه مسابقات است، خاطرنشان کرد: مسابقاتی همچون ایده پردازی اندروید، بتن، پل ماکارونی، سودوکو، عکاسی فیزیکی، متالوگرافی، روباتیک از جمله رقابت هایی هستند که با حمایت های زیادی از شرکت دانشجویان توسط دانشگاه امیرکبیر برگزار شده است.
وی یادآور شد: ما حمایت های زیادی حتی از شرکت دانش آموزان و دانشجویان در مسابقات جهانی هم داشته ایم و حمایت از نشریات دانشجویی هم از برنامه های ما به شمار می رود.
نادری در پایان خاطرناشن کرد: همچنین ۴۰ دستگاه توسط دانشجویان دانشگاه امیرکبیر تجهیز و نوآوری شده بود که بر هیمن اساس توانسته ایم ۵ میلیون تومان حمایت بلاعوض از آنان داشته باشیم.
**تکریم دانشجو
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امیرکبیر نیز در این نشست خبری گفت: تکریم دانشجو شعر اصلی عمده شعار اصلی این مرکز علمی به شمار می رود چرا که آنان سکانداران آینده ایران زمین بوده و حفظ حرمت آنان سبب جلوگیری از مهاجرت نخبگان می شود.
رضا صراف شیرازی اظهار داشت: خدمات دانشجویی شامل رفاهی عام، اسکان و خوابگاه و غذاخوری و سلف سرویس است.
وی در مورد خوابگاه های دانشجویی گفت: متاسفانه به سبب اینکه دانشگاه امیر کبیر در مرکز شهر قرار دارد؛ دسترسی ما به زمین های ارزان قیمت در این منطقه وجود ندارد ضمن اینکه از لحاظ بودجه برای خرید و ساخت و ساز نیز در مضیقه هستیم.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امیرکبیر افزود: بر همین اساس سعی داریم خوابگاه هایمان را از مرکز شهر دور کرده و در نزدیکی های پایانه های اتوبوسرانی و یا ایستگاه های مترو قرار دهیم.
وی با بیان اینکه هم اکنون ۴ هزار و ۴۰۰ دانشجو در ۲۲ خوابگاه با پراکندگی بسیار زیاد داریم، ادامه داد: این امر مطلوب نبوده و ایجاد مجتمع های یک هزار نفری و دور شدن از مرکز شهر از جمله برنامه های آتی ما است.
صراف شیرازی یادآور شد: نیازمند مساعدت دستگاه های دولتی در این امر هستیم چرا که آنان باید بپذیرند که دانشگاه های نخبه پرور را نباید با سایر مراکز به یک چشم ببینند.
وی خاطرنشان کرد: تخصیص بودجه یکسان و نگریستن به دانشگاهی که بهترین ها را تحویل جامعه می دهد از انصاف و عدالت به دور است و بر همین اساس درصددیم تا این دیدگاه را تغییر دهیم.
وی در ادامه با اشاره به جذب دانشجویان خارجی گفت: این امر نیازمند تاسیس زیرساخت های فراوانی همچون خوابگاه های مجهز، معیشت حداقلی، آشنایی کارمندان با زبان انگلیسی و غیره است.
صراف شیرازی در مورد خوابگاه های متاهلی نیز یادآور شد: این نوع از خوابگاه ها را هم اکنون نداریم اما درصدد هستیم تا با همکاری دانشجویان در این زمینه گام هایی را برداریم.
وی ادامه داد: این امر بدین گونه است که دانشجویان با صاحبان املاک توافقی را منعقد می کنند اما مسوولیت اصلی و معرفی افراد از جانب دانشگاه خواهد بود.
وی اظهار کرد: دانشگاه اصل ودیعه محل را تقبل می کند و مابقی اجاره نقدی را که ناچیز هم خواهد بود را دانشجویان خواهند داد که آن هم به واسطه وام های کم بهره خواهد بود.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه امیرکبیر در مورد کارت های دانشجویی الکترونیکی گفت: از اول مهر ماه کارت های دانشجویان الکترونیکی می شود؛ همچنین دانشجویان می خواستند که فروشگاه ارگانیک وجود داشته باشد که در سلف سرویس این فروشگاه برپا شد.
وی درباره خوابگاه دانشجویان خارجی گفت: این دانشجویان به دو دسته تقسیم می شوند؛ دسته ای که تمایل دارند در کنار دانشجویان دیگر در خوابگاه تحصیل کنند و دسته دیگری که می خواهند مجزا باشند که امکان برای هر دو وجود دارد.
صراف شیرازی در مورد برون سپاری خوابگاه ها گفت: به هیچ وجه اجازه نمی دهم خوابگاه ها برون سپاری شوند و به نظر من برون سپاری در شان دانشجویان این دانشگاه نیست؛ خوابگاه خودگردان محیط امن و سالمی تحت نظر دانشگاه است و مسائل فرهنگی آن توسط دانشگاه بررسی می شود و حتی یک خوابگاه نیمه خودگردان هم پیش از انتصاب من وجود داشت که آن را لغو کردیم.
وی در پایان درباره آمار کمیته انضباطی گفت: آمار دقیقی نداریم ولی امیدواریم دانشجویان درک کنند که دانشگاه یک محیط مقدس است و هر فردی که به کمیته انضباطی خوانده شود ما باید یک شلاق به خودمان بزنیم که چرا دانشجوی نخبه باید به این سمت و سو برود ولی تخلفات آموزشی و امتحانی وجود داشته که تعداد آنها انگشت شمار بوده است.
نظر شما